Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Υποδομική Πραγματικότητα

***
Οι πρόσφατες εξελίξεις στον επιχειρηματικό τομέα της ντόπιας οικονομίας υποδηλώνουν την αναγκη ριζικής αλλαγής των δομων που αφορούν στη στοχευση της επιχειρηματικής δραστηριότητας προκειμένου να αποφευχθει μερική ή ακόμα και πλήρης κατάρευση του τομέα εφόσον οι υποδομές του ευρύτερου επιχειρηματικού συστήματος φαίνονται ανίκανες να βαστάξουν το βάρος περαιτέρω κρατικών-τραπεζικών παρεμβάσεων.

***
Η Υποδομική πραγματικότητα παρουσιάζεται απογοητευτική. Πίσω απο το νεοφιλελεύθερο πλαίσιο δράσης αναπτύσσεται ενας μηχανισμός κρατιστικής αντίληψης σχετικά με τη διοικηση της Αγοράς η οποία τελικα δε γνωρίζει ποιόν αφέντη υπηρετει. Το κέρδος απο τη μια είναι καθ' οινδήποτε τρόπο θεμιτό απο την άλλη εξανεμίζεται καθως η κρατική παρέμβαση (φόροι και διευκολύνσεις σε τραπεχικούς ομίκους) καθίσταται θεσμικά καθ' οιονδήποτε τρόπο θεμιτη. Οποτε καταλήγουμε στο συμπερασμα οτι Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει. Απ' όπου προκύπτει και το αναπάντητο μέχρι ώρας ερώτημα: Μα ποιός είναι ο Γιαννης;


Κατηγορία Ασυναρτησίας: Οικονομία

Ξημερώματα



Πολλές φορές κάτι λίγο είναι αρκετό για να χάσει το πολύ ενα μέρος απο το ειδικό του βάρος. Συμβαίνει το λιγότερο να πριονίζει τις βάσεις του περισσότερου και τούτο διότι ουκ εν τω πολλω το ευ αλλα εν το ευ το πολύ.

Κατηγορία ασυναρτησίας: Πρωινή