Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Πολιτική Βιβλιοθήκη


Στα πρακτικά των Κοινοβουλίων ανα τον κόσμο αναγράφονται συνήθως οι συνεδρίες, οι ημερήσιες διατάξεις, οι νυχτερινές ψηφοφορίες αλλα και οι κατηγορίες και οι επευφημίες και τα σχόλια. Ενίοτε καταγράφονται και οι παραγγελίες των βολεμένων ειτε απ' ευθείας στο κυλικείο είτε με απ' ευεθίας ανάθεση στον ξάδελφο ειτε με κάποιο φωτογραφικό διαγωνισμό. Οι βολεμένοι δεν είναι μόνο οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι αλλα και οι παρατρεχάμενοι τους όπως και οι πελάτες τους. Ο κύκλος του πολιτικού γίγνεσθαι μετατρέπεται σε έλλειψη και οι λογιστικές εξισώσεις αναλαμβάνουν να εκπροσωπήσουν ψυχές και σώματα. Η Αλήθεια στο μεγαλείο της, ωμή, εργαλείο στα χέρια ανάλγητων παραγόντων, παραμορφώνεται, οι εκλεκτοί τη χρησιμοποιούν σαν παρηγορητικό ψέμμα.

Πολιτικόι Προσδιορισμοί
- Κεφάλαιο 2
Ενότητα 4
Περι ανορθόδοξου πολιτικού Λόγου. -

κατηγορία ασυναρτησίας: Πολιτική Βιβλιοθήκη

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Η Παρδαλή


Λεωφόροι που ανοίγονται στο νου οταν τα μάτια κλείνουν απ' εξω την εικονικότητα των πραγμάτων. Οταν δι ασήμαντον αιτίαν ο νους ξεφευγει απο την χαραγμένη του πορείαν και ανακατεύονται τότε οι σκέψεις σαν τα πολύχρωμα ρούχα στο πλυντήριο και ξεβάφουν η μια πανω στην άλλη και γίνεται ετσι η πραγματικότητα παρδαλή.

Συλλογή πεπερασμένων σκέψεων Το μακρύ μανίκι

Κατηγορία Ασυναρτησίας: Παρδαλή

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ιστορικές Αναμνήσεις

Σειρά ασυνάρτητων συλλογισμών με θέμα τη δημιουργία μιας λογικής συνάρτησης που να γεφυρώνει λεκτικά το χάσμα ανάμεσα στο λογικό και στο παράλογο.
Υπάρχει άραγε ενας ηθικός κώδικας ικανός αμα τη εφαρμογή του να επιφερει αλλαγές στην παγκόσμια αντίληψη περι χρήσεως της εξουσίας; Είναι δυνατόν οι βαφτισμένοι εικονοκλάστες να έλθουν ποτε σε συνενόηση με τους βαμμένους εικονολάτρες; Κι αν αυτές οι δυο συνθήκες πληρωθούν κι αν το μάρμαρο δεν κοστίσει τελικά τίποτα περισότερο απ ο,τι κοστίζει ενα σχέδιο μαζικής εξολόθρευσης πληθυσμών ή μια συνωμοσία πλανητικου επιπέδου με σκοπό πάντα τι άλλο, τη νομή της εξουσίας, αν δηλαδή και οι μεν και οι δε και οι παραπέρα και οι παρακειθε και οι παραδώθε αλλα και οι απλοί αμέτοχοι, οι στατιστικοί παράγοντες οι λαθραίες παρουσίες, μαζί και οι συνένοχοι, οι μικροί τυρανίσκοι της καθημερινότητας που βρίσκουν την ευκαιρία να ασκήσουν τη μικρή, τη δική τους εξουσία σε ενα περιβάλλον όπου προσφέρεται ως μπόνους η ατιμωρησία, αν όλοι αυτοί κι εμεις, ολοι μαζι κι ο καθένας ξεχωριστά βρίσκαμε ενα τρόπο να συνενοηθούμε ως συμπαραστάτες και όχι ως επαναστάτες, ο καθεις για τη δική του, την προσωπική του επανάσταση, μήπως έτσι επέλθει επιτελους μια υποτυπώδης κοινωνική ειρήνη και σημάνει η απαρχή μιας ανευ προηγουμένου κοινωνικής ανάπτυξης; Ισως, αν επιτευχθεί αυτή η ιστορική συμφωνία, αυτός ο μετα σοσιαλιστικος ιστορικός συμβιβασμός, οι επερχόμενες Ιστορικες αναμνήσεις να αναφερονται σε παραδεισένειες πολιτείες όπου οι βίοι των πολιτών θα αποτελούν όνειρο απατηλο για το σήμερα και το μέσο ενεργό αστό. Στην περίπτωση αυτή, οι πόλεις θα είναι γεννήτριες πολιτισμού και ανάπτυξης των πληθυσμών ενω η ύπαιθρος θα αγκαλιάζει την ψυχή του εκλογικού σώματος καθως αυτή θα τέρπεται απο τις οργανωμένς καλλιέργειες, την απαράμιλλη και ποιοτική κρηνοτροφία, τον βιολογικό τρόπο καταπολέμησης των ασθενειών που καταστρέφουν τα οπωροφόρα, τη χρήση φυσικών λιπασματων όπως ανθρωπινα σκατα που θα συλλέγονται απο ειδικούς κουραδοσυλλέκτες εγκατεστημένους στις αποχετέυσεις των πολυκατοικιών, απ ολα γενικώς τα αγαθά που η Φύση σε αγαστη συνεργασία με τον άνθεωπο και τη σύγχρονη οικολογική τεχνολογία μπορεί να προμηθεύσει σε μιαν οργανωνμένη και πρωτοπόρα κοινωνία Δικαίου Ισονομίας και Ισοπολιτείας.

*
Κατηγορία Ασυναρτησιας: Αναμνηστικές Απόπειρες





Ολυμπιακόν Ιδεώδες

Περί του Ιδεωδους αυτού έχουν πολλοι ομιλήσει. Τα δέοντα των ισχυρών τα Μέσα έχουν διαλαλήσει. Σημείον τι εις την πορείαν του Ιδεωδους σεν έχει καταγραφεί αλλότριον των υπολοίπων στοιχείων που επιφυλλάσσουν οπωσδήποτε εκπλήξεις. Ιδεώδες οικουμενικό ή παγκοσμιοποιημένη παραποίηση μιας κλασσικής ιστορίας; Μήπως πρόκειται για ασπρόμαυρο "Κλασσικό Εικονογραφημένο"; Και τι θα έλεγε ο Δίας για όλα αυτά; Ποιά; Μα τα έξοδα και τα έσοδα, τις μιζες, τις αρπαχτές, τη φτώχεια που άφησαν πίσως τους κείνοι οι αλησμόνητοι (;) Ολυμπιακοί Αγώνες. Αλλά ας μη τα βάζουμε με το Ιδεώδες. Αυτό με τη βοήθεια της πίστης σε μιαν ανώτερη μορφή ζωής, σε μια πιο τελοιοποιημένη ύπαρξη, πραγματώνεται κι ενσωματώνεται στην καθημερινότητα διαμορφώνοντας ενα υψηλού επιπέδου κοινωνικό γίγνεσθαι.

Απο τη συλλογή: Ιστορικές Ασυναρτησίες.
Κατηγορία Ασυναρτησίας: Αθλητισμός

Πρωτεινικές θεωρίες


Σύμφωνα με τη θεωρία του καθηγητή Βλαδίληρου Κλουγκενχάιμ ορισμένες πρωτείνες είναι υπεύθυνες για την αργή ή ταχεία ανάπτυξη του εγκεφαλικού ιστού του εμβρύου, Αν η μητέρα δε διαθέτει αυτές τις πρωτείνες τότε η αναπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού της θα αργήσει να ολοκληρωθεί. Ο καθηγητής Βλαδίληρος Κλούγκενχάιμ επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι παιδιά που γεννήθηκαν απο μητέρες που δεν διέθεταν στον οργανισμό τους τις ειδικές αυτές πρωτείνες ηταν παιδιά που διαμόρφωσαν χαρακτηρα αυταρχικό κατα την εφηβεία τους ενω ορισμένα απ αυτά προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές τοσο στο περιβάλλον οσο και στον εαυτό τους οτνα ενηλικιώθηκαν. Βεβαίως δεν παραλέιπουμε να λάωουμε υπ' όψιν μας τόσο την επίδραση των Μέσων Μαζικής Παιδείας και Ενημέρωης οσο και την αλληλεπίδραση μεταξύ χαρακτήρων και επιθυμιών. O καθηγητής Βλαδίληρος Κλούγκενχάιμ καταλήγει στον πολύ γλαφυρό επίλογο του ως εξής: "τα τελευταία έτη λόγω υπερκατανάλωσης τροφίμων τα οποία τελούν εν πλαστική συσκευασία οι ειδικές πρωτείνες που επιταχύνουν την εγκεφαλική ανάπτυξη και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το γενικό πλαίσιο του διαμορφούμενου χαρακτήρα του ατόμου σπανίζουν ολο και περισσότερο. Οι μητέρες στην πειοψηφία τους πλέον δε διαθέτουν αυτές τις πρωτείνες ενω οι πατεράδες έχουν προ πολλού πειραγμένο σπέρμα καθως τα μόρια του πλαστικού που εναποτίθενται στους ιστούς αδυνατίζουν το σπέρμα καταστρέφποντας κυρίως αυτούς τους μηχανισμούς που μπορούν να προκαλέσουν στη μητέρα την δημιουργία των ειδικών πρωτεινών.

Απο τη συλλογή Σημειώσεις Πρωτεινικών Θεωριών τόμος 2 σελ.22
Κατηγορία Ασυναρτησίας: Υγεία και Σαντιγύ

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Κατα την άποψή μου


Η προσχηματική ανάγνωση ενός πολιτικού κειμένου συνεπάγεται την ακύρωση του νοήματος που καλείται ο αναγνώστης να συλλάβει. Φαίνεται οτι κατα τη διάρκεια της προσχηματικής ανάγνωσης κάθε μορφή σύλληψης είναι απλά αδύνατη καθότι δεν εξουσιοδοτείται απο καμμία εξουσία ενω θεσμικά παραμένει έρμαιο του προσχήματος. Ετσι ο πολιτικός λόγος απ' όποια πλευρά κι αν προέρχεται μετατρέπεται σε οργανο καθοδήγησης ενος ήδη ομογενοποιημένου πολιτικά κοπαδιου. Η πολιτική ομογενοποίηση δεν έχει να κάνει με την ποικιλία των ιδεών, απόψεων, ιδεολογιών, πολιτικών προσανατολισμων και κομμάτων αυτών καθαυτών. Το κοπάδι είναι πολιτικά ομογενοποιημένο στο μέτρο που η οποιαδήποτε εξουσία απ' όποιο πολιτικό χωρο κι αν προέρχεται εξυπηρετεί πάντα τα ίδια συμφέροντα και τους ιδιους πάτρονες. Με δυο λόγια μπορούμε να εννοήσουμε ενα πολιτικό καρτέλ. Το κοπάδι πιστεύει οτι υπάρχει ανταγωνισμός για την καλύτερη ζωή στη στάνη στην πραγματικότητα όμως υπάρχει απλά εναλλαγή προσώπων στις ίδιες θέσεις εξουσίας για να εξυπηρετήσουν του ίδιους πάντα σκοπούς. Ποιοι είναι αυτοί οι σκοποί; Ερώτημα που περιμένει μιαν ακόμα άποψη γι' απάντηση.

απο τη σειρά: Πρώτη Προβολή
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Κατηγορία ασυναρτησίας: Πολιτική

δοκιμαστική ασυναρτησία


Ενα ενα, δυο...
Δοκιμή... ενα δυο τρια...